2022 İstanbul’da Yılbaşı Gecesi Kutlamaları

İstanbul’da yılbaşı gecesi partileri, uzun zamandır dünyanın en iyi partilerinden biri olarak bilinir. Geleneksel olarak evde aile ve arkadaşlarla geçirilen bir gündür, ancak 1920’lerden beri insanlar yeni bir yılın başlangıcını kutlamak için İstanbul’da sokaklara dökülüyor. Türkiye’de ‘Yeni Yıl‘ olarak bilinen Yılbaşı, yerel halk, turistler ve yabancılar için çok çeşitli festivaller düzenlenir. Dünyada başka hiçbir şehrin sunamayacağı imkanlar vardır İstanbul’da; mesela, eski ve yeninin büyüleyici karışımı. Türkiye misafirperverliği ile ünlüdür ve İstanbul herkesi eğlendirmek ve ağırlamak için elinden geleni yapmaktadır. 

İstanbul’da Yılbaşı Nasıl Kutlanır?

İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biridir ve dünyanın nüfus yoğunluğu bakımından ikinci büyük şehridir. Sanat, gelenekler ve teknoloji merkezli büyük bir metropoldür İstanbul. Ayrıca Türk kültürünün ön saflarında yer alır ve her zaman sürprizlerle doludur. 

İstanbul’da her zaman sizin için bir şeyler vardır. Tarih meraklıları için, Roma harabeleri ve Bizans İmparatorluğu’nun kalıntıları ile çevrili olağanüstü bir atmosfer var. Bizans’tan sonra gelen 600 yılı aşkın Osmanlı İmparatorluğu ihtişamını İstanbul’da her adımda hissedersiniz. Sanat ve mimarlık tutkunları yüzlerce kilise ve sarayın, bin yıllık çarşıların ve tarihi sokakların ve harika camilerin tadını çıkarabilir.

Yeni yılı dünyanın başka hangi şehrinde aynı anda iki kıtada birden karşılayabilirsiniz? Tabi ki İstanbul bu konuda tektir. Boğaziçi’nde ilerlerken, hem Avrupa hem de Asya gözünüzün önündedir.

Özel yılbaşı akşamını geçirmenin en popüler yollarından biri, gece yarısına kadar geri sayım yaparken kelimenin tam anlamıyla iki kıtaya da hakim olabileceğiniz bir tekne turu yapmaktır. Boğaziçi Köprüsü aynı zamanda bu geri sayımın odak noktası, şehrin muhteşem Yılbaşı havai fişek gösterisinin tam çekirdeğidir. Dünyada benzeri yoktur.

Ayasofya ve Topkapı Sarayı gibi başlıca turistik mekanların bulunduğu Sultanahmet bölgesi yıl başı gecesi için özel kutlamaların düzenlendiği bir yerdir. Sultanahmet’te yıl başı gecesi için partilere katılabileceğiniz güzel restoranlar da bulunuyor. Keyifli etkinlikler ve lezzetli bir yemek menüsü için Deraliye Restaurant yıl başı gecesinde en iyi tercihiniz olacaktır.

Tanıdık Görülecek Yerler

Yılbaşını İstanbul’da geçirmeyi seçerseniz, sokakların diğer Avrupa şehirleri kadar şenlikli görünmesi sizi şaşırtabilir. Parlak ışıklar ana meydanları ve Arnavut kaldırımlı sokakları süslüyor, biblolarla süslenmiş büyük çam ağaçları, sokak köşelerinde ve büyük alışveriş merkezlerinin içindedir ve hatta şehirde dolaşırken Noel Baba’nın zilini çaldığını bile görebilirsiniz. 

Müslüman cemaatinin Noel’i kutlamadığı iyi bilinir, ancak İstanbul’daki ışıltılı sahnede garip bir aşinalık duygusu vardır. Avrupalıların Noel ile ilişkilendirdiği ışıklar, bazı ilginç ve belki de şaşırtıcı tarihsel bağlantılarla Türkiye’deki yeni yıl kutlamalarının geleneksel motifleridir.

new year in sultanahmet

İstanbul’da Yılbaşını Kutlamanın Dört Harika Yolu

Sokak Partileri

Türkler için yeni yılı kutlamanın en popüler yolu, özellikle Avrupa yakasında Taksim Meydanı ve bitişiğindeki İstiklal Caddesi ve Asya yakasında Bağdat Caddesi’nde, kentin özel olarak düzenlenen sokak partilerine katılmaktır. Gece yarısı parti yapmak isteyen binlerce Türk’ü cezbeden Taksim Meydanı, en canlı ve en yoğun partinin bulunduğu yerdir.

Kadıköy’den Maltepe’ye uzanan Anadolu yakasının ana alışveriş merkezi Bağdat Caddesi, canlı müzik, sokak sanatçıları, yapay kar ve lazer gösterileriyle daha az yoğun olsa da benzer bir eğlence sunuyor. 

Boğaz Turları

Yeni yılı İstanbul’da karşılamanın en popüler yöntemlerinden biri de Boğaz’da tekne turuna çıkmaktır. Onlarca tekne, iki kıta arasında, leziz Türk yemekleri ve olağanüstü eğlencenin yanı sıra, sınırsız içki ve saatin gece yarısını vurduğu tüm şehrin en güzel manzarası ile yeni yılı karşılama fırsatı sunuyor. Sahili çevreleyen sarayların, köprülerin ve köşklerin muhteşem manzarası eşliğinde akşam yemeğinin tadını çıkarmadan önce konuklar kokteyllerle karşılanırken, akşam saat 20.00 civarında tekneler ve yatlar kıyıdan ayrılıyor. Saat ilerledikçe geleneksel Türk dansçıları yerel danslar ve tabii ki oryantal dans gösterileri ile eğlenceyi artırıyor.

Restoranlar, Barlar ve Kulüpler

İstanbul’da kesinlikle mekan sıkıntısı yok ve herkes için bir şeyler var. 360 derece İstanbul manzarası sunan Deraliye Terrace Restaurant gibi harika mekanlar var. İstanbul’da isteğinize uygun şekilde bir restoran yada bar bulabilirsiniz.

İstanbul’da kendiniz için mükemmel yılbaşı mekanınızı bulmak söz konusu olduğunda seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Yer bulabilmek için önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Yeni yılın adeta bir işareti olan inanılmaz havai fişek gösterisini kaçırmayın. Daha da iyisi, manzarası olan bir mekan seçin!

Share this post below

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin